Roy Beusker

Josephine B.

Een leven in revue
zo 6 apr 20:15 - 22:35
zo 6 apr 2025
20:15 - 22:35

‘Josephine B.’ vertelt het verhaal van ’s werelds bekendste revuester: Josephine Baker. Wie kent de dans in het pikante bananenrokje niet, dé grote doorbraak in Parijs voor de van origine Amerikaanse. Daarna gaat het snel. Pijlsnel. Begin jaren 20 van de vorige eeuw maakt Josephine haar debuut op Broadway en wordt zo de eerste zwarte ‘superster’.

Ze windt niet alleen het publiek om haar vinger, maar ook een hele reeks mannen. Als spionne sluit ze zich aan bij het Franse verzet. Ook gebruikt ze haar naam en roem in de strijd tegen rassendiscriminatie. Josephine Baker blijkt meer, zoveel meer te zijn dan een zangeresje gehuld in veren.

Een revuester geef je geen eigen musical. Een revuester geef je een eigen revue. Een spetterende, humoristische, ontroerende, verrassende, wervelende revue over haar turbulente leven. Met prachtige songs, waaronder enkele evergreens.

Met Channah Hewitt (TINA - De Tina Turner Musical & Les Misérables) als Josephine, omringd door acht knappe, dansende, zingende en spelende mannen en een vijfkoppig live-orkest.

Kaartprijs is inclusief pauzedrankje en garderobe.

Credits

Cast: Channah Hewitt als Josephine Baker, Leo-Alexander Hewitt als Martin Luther King Jr. e.a.
Script: Frank van Laecke
Script & Liedteksten: Allard Blom
Muziek: Sam Verhoeven (e.a.)
Regie & choreografie: Martin Michel
Muzikaal leider: Steven van Gool
Decor & kostuum: Arno Bremers