Theeproeverij

door thee sommelier Linda Appelman van Mevrouw Cha
zo 23 mrt 14:30
zo 23 mrt 2025
14:30

Als bevlogen Theesommelier is Linda Appelman dag in dag uit bezig met de wereld van thee. Om het perfecte kopje thee te zetten vindt zij het belangrijk om te weten waar de thee vandaan komt.

Daarom gaat zij jaarlijks op theereis, op zoek naar de oorsprong van thee. Ze bezoekt verschillende theelanden, theeplantages en theeboeren. Deze zoektocht over de hele wereld helpt haar de beste thee te selecteren. Want échte thee met oorsprong en zonder toevoegingen zou toch gewoon voor iedereen beschikbaar moeten zijn?

In het thee assortiment van MEVROUW CHA (www.mevrouwcha.nl) vind je de meeste theesoorten uit China en Japan, maar ook kom je andere landen tegen zoals India, Indonesië en Zuid-Afrika. Geur en smaak is voor iedere thee anders door beïnvloedende factoren zoals omgeving, bodem, klimaat, hoogte, neerslag en vakmanschap. De factoren creëren een enorme hoeveelheid aan variaties, zodat we eindeloos veel (h)eerlijke theemomenten met nieuwe pure smaken kunnen beleven. Tijdens deze proeverij laat Linda ons kennismaken met verschillende soorten thee en in combinatie met bijpassende kleine hapjes van Restaurant Stoom is de smaakbeleving compleet!

Duur 2 uur | Minimum aantal van 25 deelnemers