René van Meurs

Noodzakelijk kwaad
vr 18 apr 20:15
vr 18 apr 2025
20:15
  • vr 18 apr 2025
    20:15
    Variopoolzaal

Wat doe je als je eindelijk alles voor elkaar hebt? Lekker van genieten, toch? Een duik nemen, koppie onder, in je eigen geluk! Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Misschien loeren er kapers op de kust. En dan voelt het alsof je, koste wat kost, dat heerlijke leven moet beschermen.

René zit op de piek van zijn geluk, het lijkt hem te komen aanwaaien. Maar vraag hem hoe het écht met ‘m gaat en je zult geen eenduidig antwoord krijgen. Wel een goed doordacht en hilarisch antwoord natuurlijk.

In zijn nieuwe voorstelling neemt René het leven weer eens goed onder de loep en doet hij eerlijk een boekje open. Over zijn vrijheid-blijheid, maar ook over de keerzijde van het altijd-vrolijke-oranje-mannetje.

Met zijn vorige voorstelling won hij de Poelifinario, de prijs voor het beste cabaretprogramma. René is ‘eerlijk, liefdevol en grappig’, aldus de Volkskrant en ‘ontwapenend, ontroerend en oprecht’, volgens het Algemeen Dagblad. Benieuwd welke bijvoeglijke naamwoorden hij daar nog aan toe gaat voegen? Kom kijken.

Over René van Meurs:
René van Meurs is al jaren vaste waarde van comedycollectief Comedytrain. Hij won de jury- en publieksprijs van Cameretten, toerde met vijf avondvullende programma’s langs uitverkochte zalen en werd in 2018 genomineerd voor de Neerlands Hoop. Hij won met zijn vorige voorstelling de Poelifinario, de prijs voor het beste cabaretprogramma.

De pers over 2636, de vorige voorstelling van René:
“Eerlijk, liefdevol en grappig: in de nieuwe show van René van Meurs valt alles op z'n plek” - de Volkskrant ★★★★
“Duizelingwekkend tempo. Ontwapenend, ontroerend en oprecht” - Algemeen Dagblad ★★★★
“Volstrekt authentiek en loeiend hilarisch” - Dagblad van het Noorden ★★★★★

Kaartprijs is inclusief pauzedrankje en garderobe.