Jano van Gool

Beatrice Zingt Brel

Nederlandstalige Brel chansons
vr 21 mrt 20:30
vr 21 mrt 2025
20:30
  • vr 21 mrt 2025
    20:30
    Koninklijke Marine Stadshal - middenzaal

9 oktober 2023 was het 45 jaar geleden dat de grote Jacques Brel overleed. De Belgische zanger, componist en tekstschrijver die begin jaren zestig uitgroeide tot een internationale beroemdheid. De intense manier waarop hij zijn chansons de zaal in spuugde en zijn persoonlijke pijn op het podium voor het voetlicht bracht is ongeëvenaard.

Over Brel chansons:
Zangeres/songwriter Beatrice van der Poel trekt de stoute schoenen aan om die prachtige Franstalige chansons in het Nederlands te vertolken. Met haar EP oogstte ze al lovende recensies en jubelende reacties en dit najaar verschijnt het nieuwe album Beatrice Zingt Brel - Laat Me Niet Alleen. Beatrice wordt begeleid door pianist Leo Bouwmeester die ook wijlen acteur Jeroen Willems’ ode aan Brel muzikaal vormgaf. Contrabassist Sanne van Delft kent u o.a. van muziektheatergroep Släpstick en violist Micha Molthoff die optrad met o.a. Herman van Veen en Jaap van Zweden. Beatrice Zingt Brel belooft een prachtige, intense en muzikale avond te worden! Tijd om het geweldige oeuvre van Jacques Brel uitgebreid te vieren!

De pers over Brel chansons:
“.... afwisselend warm en teder, bruisend, schurend en expressief. Mede door de meeslepende arrangementen van haar begeleiders komt Brel weer overtuigend tot leven.” - NRC - Henk van Gelder
"Ik dacht toch... na Jacques Brel.... ik dacht toch... na Liesbeth List ... dat kan niet mooier.... daar is niet tegenop te zingen, maar ... verpletterd werd ik, door deze versie ...!' - Frits Spits NPO RADIO 1 De Taalstaat over “Laat Me Niet Alleen”

Kaartprijs is inclusief pauzedrankje en garderobe.

Credits

Muziek: Jacques Brel
Zang: Beatrice van der Poel
Piano: Leo Bouwmeester
Viool: Micha Molthoff
Contrabas: Sanne van Delft
Theaterteksten & regie: Thomas Verbogt
Geluid: Onno De Visser
Lichtplan: Tom Verheijen
vertalingen: Ernst van Altena, Lennaert Nijgh, Koen Stassijns, Geert van Istendael, Willem Wilmink en Beatrice van der Poel