Mark Engelen

Galerie ‘The Waverly'

Tragikomedie met Anne Wil Blankers, Lies Visschedijk, Daniel Cornelissen e.a.
za 1 feb 20:15
za 1 feb 2025
20:15

Theatericoon Anne Wil Blankers, publiekslieveling Lies Visschedijk en waanzinnig talent Daniel Cornelissen (e.a.) samen ten tonele in memory play Galerie ‘The Waverly’ van Broadway’s meest populaire schrijver Kenneth Lonergan.

Galerie ‘The Waverly’ is een krachtig, aangrijpend en vaak hilarisch verhaal over de laatste jaren van gulle en praatgrage grootmoeder (Anne Wil Blankers). Zij is nog altijd eigenaresse van een kleine kunstgalerie en kampt met de nietsontziende ziekte Alzheimer.

Het stuk vertelt over haar strijd om haar onafhankelijkheid te behouden en het effect van haar achteruitgang op haar familie, vooral op haar dochter (Lies Visschedijk) en haar kleinzoon (Daniel Cornelissen). Door zijn ogen ziet het publiek de verwarring en verwijdering, maar ook het optimisme en de moed van zijn grootmoeder. Meer dan een toneelstuk over herinneringen en verlies, toont het de humor en kracht van een familie in een crisissituatie.

Galerie ‘The Waverly’ maakt op hilarische en tegelijkertijd hartverscheurende wijze voelbaar hoe een familie aan het wankelen wordt gebracht en zich toch ook aan diezelfde wankelende mensen overeind houdt.

Kaartprijs is inclusief pauzedrankje en garderobe.

Credits

Met: Anne Wil Blankers, Lies Visschedijk, Daniel Cornelissen e.a.
Script: Kenneth Lonergan
Vertaling: Daniel Cornelissen
Regie: Mette Bouhuijs
Decorontwerp: Catharina Scholten
Lichtontwerp: Bart van den Heuvel