Michel Schnater

ISH Dance Collective

Hiphop Circus
vr 7 mrt 20:15 - 21:25
vr 7 mrt 2025
20:15 - 21:25
  • vr 7 mrt 2025
    20:15 - 21:25
    Variopoolzaal

Met de Helderse Louis Swanepoel, winnaar van ‘Project Dans'

In deze explosieve voorstelling brengt choreograaf Marco Gerris breaking en urban sports samen met de circusdiscipline. Een groep performers, bestaande uit freerunners, spectaculaire hiphopdansers, B-Boys, acrobaten, jongleurs en skaters, verkennen de grenzen van de allesomvattende elementen water, vuur, lucht en aarde. Telkens dagen zij elkaar uit en zoeken ze naar een nieuwe balans van rust, energie, ruimte en kracht. Een energieke show waarbij de performers met elkaar clashen, elkaar uitdagen en vervolgens samensmelten tot één geheel.

In het wervelende Hiphop Circus komt werkelijk álles samen. De performers spelen in hun bewegingen met de vier elementen. Zij zijn zo vlug als water, lijken te zweven door de lucht en landen met beide voeten op de grond. DJ Irie zorgt voor vette beats, terwijl BMX­’ers, skaters, breakers en acrobaten de meest onvoorstelbare combinaties van bewegingen en disciplines laten zien. Tijdens dit overweldigende spektakel kijk je je ogen uit!

ISH Dance Collective
Choreograaf, artistiek leider en oprichter Marco Gerris vindt al meer dan twintig jaar met succes zijn weg buiten de gebaande paden. Geïnspireerd door straatcultuur brengt ISH hiphop dans en urban sports naar het theater. Verenigd door het besef dat grenzen niet bestaan, maakt ISH dans van elementen die je niet meteen als dans zou bestempelen. Er ontstaat bewegingsvrijheid als je de kaders loslaat: de verbindende kracht van een open blik. 

Kaartprijs is inclusief pauzedrankje en garderobe.