Bob Dylan tribute

De Songs, De Mythe
za 26 okt 20:15 - 22:05
za 26 okt 2024
20:15 - 22:05
  • za 26 okt 2024
    20:15 - 22:05
    Variopoolzaal

Er is bijna geen artiest meer die zo tot de verbeelding spreekt als Bob Dylan. De man die weigerde zich te laten betitelen als boegbeeld voor een hele generatie en die zich nooit op een voetstuk heeft laten plaatsen. De man die als eerste muzikant een Nobelprijs won, maar deze niet zelf op kwam halen. Dylan heeft een behoorlijke mystiek rond zijn persoon opgebouwd in zijn carrière als singer-songwriter. Het is niet voor niets dat men nu nog steeds geen grip op hem heeft.

In deze avondvullende voorstelling proberen topmusici de mythe te ontrafelen. Het gaat natuurlijk vooral om zijn aansprekende songs, gebracht door de nieuwe lichting van Nederlandse songwriters en muzikanten die toegewijd zijn aan het repertoire. Naast de verhalen, zullen bekende songs, die zowel door Dylan zelf als ook door vele andere artiesten zijn vertolkt, worden gespeeld. Wie kent ‘Make You Feel My Love’ van Adele of Guns ’n Roses’ versie van ‘Knockin’ On Heaven’s Door’ niet?

Natuurlijk mogen hits als ‘Like A Rolling Stone’, ‘Mr. Tambourine Man’ en ‘Blowin’ In The Wind’ niet ontbreken, maar zullen ook onbekendere nummers voorbijkomen, omlijst door verhalen en anekdotes.

Kaartprijs is inclusief pauzedrankje en garderobe.

Credits

Muzikanten: Paul Bond (toetsen, gitaar en zang), Pieternel Osinga (gitaar en zang), Tommy Ebben (gitaar en zang), Madelief van Vlijmen (bas en zang) en Koen Dijkman (drums)
Regie: Gérard van Kalmthout