Ver van je bed

Een cabaretmusical - live, life, laugh, laat me met rust
wo 1 mei 20:30 - 22:05
wo 1 mei 2024
20:30 - 22:05
  • wo 1 mei 2024
    20:30 - 22:05
    Koninklijke Marine Stadshal - middenzaal

De cabaretmusical Ver van je bed zorgt voor een frisse wind in de theaters en neemt je op satirische wijze mee langs de herkenbare uitdagingen van deze tijd. Geen olifant in de kamer blijft onbenoemd in deze eigentijdse cabaretmusical met een grote dosis humor, satire en nieuwe muziek.

Op bezoek in het ouderlijk huis zit Hannah (Renée de Gruijl, o.a. De Tocht, SpangaS) samen met broer Pieter (Martijn Kardol, o.a. winnaar Leids Cabaret Festival) bij moeder Marjan (Annick Boer, o.a. De TV Kantine, Last One Laughing, Wie is de Mol?). Hannah is bijna 30 en had eigenlijk verwacht haar leven nu wel zo’n beetje op de rit te hebben. Een koophuis kan je in deze huizenmarkt niet manifesteren en een relatie vinden zonder te hoeven swipen lijkt een onmogelijke opgave. Pieter zoekt met spoed naar een betaalbare woning voor hem en zijn baby. Tot overmaat van ramp, zit er opeens een andere man op de plek van hun vader: Jan Dirk (Bart van Veldhoven, o.a. Soldaat van Oranje, Diana en Zonen), de nieuwe “lifecoach” van Marjan.

Kon het allemaal maar weer zijn zoals vroeger. Maar hoe gaat dat wanneer de wereld in een razend tempo blijft veranderen en een happy end onbereikbaarder lijkt dan ooit? Samen gaan de generaties weer op zoek naar die verbinding en omarmen ze het ongemak wat daarbij komt kijken.

Recensie:
“Super eigentijds en essentieel” - Talkshow de Podcast
“Soms wanneer ik niet kan slapen denk ik aan een ander universum, miljoenen lichtjaren hiervandaan, waar op dit moment iemand net als ik met een soort James Webb-telescoop zit te kijken hoe wij deze planeet langzaam naar de afgrond helpen.”
“Oh, dat heb ik nooit.”
“Waar denk jij dan aan als je niet kunt slapen?”
“... kouwe pannenkoeken.”

Kaartprijs is inclusief pauzedrankje en garderobe. 

Annemieke van der Togt

Credits

Regie: Sieta Keizer
Script en liedteksten: Maarten Hopman
Muziek: Ezra van Nassauw
Dramaturgie: Sanne Thierens 
Decorontwerp: Roos Veenkamp
Lichtontwerp: Jasper Nijholt 
Creatief Producent: Niels van Doormalen