Urban Culture Festival

Gratis event voor jongeren!
Op zaterdag 4 en zondag 5 februari verandert de unieke locatie De Kampanje in één grote urban playground met ruim baan voor alles wat de nieuwe generatie beweegt. 


Van spectaculaire urban sports wedstrijden op een tijdelijke skatebaan tot street culture performances en verrassende optredens in theater De Kampanje. De organisatie verwacht actieve deelnemers met toppers in verschillende disciplines, bezoekers en passanten. Maakt dat nieuwsgierig?

Express yourself!Wat is het?
Het Urban Culture Festival is een gratis tweedaags te bezoeken festival en biedt een uniek podium voor zowel beginnende als gevestigde talenten en initiatieven in verschillende street culture disciplines. Iedereen kan aanhaken en op eigen niveau meedoen. Onderdelen zijn Afrodance, Breaking, Graffiti, Capart, Hiphop, Street Art, Streetdance, Spoken Word.
Highlights zijn de Helderse Dance Demo door diverse Helderse dansgroepen, skaten, BMX demo’s en workshops door Dez Maarsen, demo’s en workshops van wereldkampioen Groundmoves straatvoetballer Nasser El Jackson, VR workshops, Beat & Rap workshops, de SPOKEN Awards Finalistentournee en een Afrodance workshop door Precious Alvares.
Ook is er een voorstelling te zien van Delusions van de jonge, ambitieuze choreograaf Jennifer Romen met haar gezelschap ‘Oxygen’ en de voorstelling FTBLL – Can you kick it van ISH Dance Collective met onder andere Achie Tarhouchi, één van de beste en bekendste straatvoetballers van de wereld en speler van Los Barrenderos. Tussendoor kunnen de bezoekers chillen op het foodplein en genieten van een gevarieerd aanbod van street food & drinks.


Voor wie is het?
Voor jongeren vanaf 10 jaar en hun ouders/familie/vrienden die houden van voetbal, dansen, free runnen, bmx-en, steppen, graffiti street art en nog veel meer. Voor drie workshops kun je je van te voren inschrijven via de website (scroll naar beneden). Voor Capart en de workshop Rap & Beat kun je je op de dag zelf inschrijven bij de informatiebalie.


Organisatie
Het festival wordt georganiseerd door Theater de Kampanje, Team Sportservice Noordkop, Rik Niks House of Dance, MEE & De Wering, Triade Huis voor de Kunsten; een krachtenbundeling van de lokale organisaties uit Den Helder.


Wat kost het?
Het festival en de workshops zijn gratis! Alleen als je een voorstelling wilt bezoeken koop je daar een kaartje voor. Het festival is zaterdag van 14.00 tot 20.00 uur. Om 20.15 uur is de voorstelling Delusions van Oxygen. Kaarten voor deze voorstelling kosten € 25,00 en zijn te koop via deze link.
Zondag is het festival van 12.00 tot 18.30 uur. Om 19.00 uur is de voorstelling FTBLL van ISH. Kaarten voor deze voorstelling kosten € 24,75 en zijn te koop via deze link.


Programma zaterdag 4 februari | 14.00 – 20.00 uur met vrije inloop
Doorlopend:
Skateland
: Kom lekker skaten en bmx-en. Er zijn skates en BMX-fietsen aanwezig.
Streetart/graffiti: kom kijken naar professionele ‘spuiters’
VR workshop
Muziek & DJ’s  
Scratchdemo’s

Capart
Personaliseer je eigen pet met graffiti en gekleurde markers tijdens de workshop Capart. Gedurende de workshop oefen je een aantal (graffiti) spuittechnieken en ga je aan de slag met het customizen van je eigen cap (deze ontvang je van ons)! Aan het einde van de workshop neem jij een originele pet met je eigen design mee naar huis! Ben je erbij? Max. 15 deelnemers per ronde, opgeven tijdens het festival.
Goed om te weten:
De workshop wordt gegeven in het Engels. De workshophouder verstaat Nederlands.
Zorg dat je kleding draagt die een beetje vies mag worden, je gaat tenslotte aan de slag met verf. (Schorten en handschoenen zijn beschikbaar tijdens de workshop).
14:00 - 15:00 uur
15:30 - 16:30 uur
17:00 - 18:00 uur
19:00 - 20:00 uur

Workshop rap & beat
Lijkt het je leuk om in de wereld van muziek productie te duiken? En wil je meer leren over mixtechnieken, samenwerken met rapartiesten en leren hoe je werkt met een DAW (Digital Audio Workstation)? Tijdens de workshop ga je aan de slag met het schrijven van je eigen rap en het mixen van je eigen beat. Aan het einde van de workshop heb jij je eigen single geproduceerd. Ben je erbij? Max. 14 deelnemers per ronde, opgeven tijdens het festival.
14:00 - 15:00 uur
15:15 – 16:15 uur 
16:30 – 17:30 uur
18:30 - 19:30 uur

Via inschrijving:
Workshop Oxygen Dance: Leer een toffe choreo van Oxygen
15.00 – 16.00 uur

Helderse DanceDemo

Alle dansscholen mogen meedoen met hun teams en per team een korte demo geven. Opgeven via kimsmit@kampanje.nl
17.00 uur


 


Programma zondag 5 februari | 12.00 tot 18.30 uur met vrije inloop
Doorlopend:
Skateland
: Kom lekker skaten en bmx-en. Er zijn skates en BMX-fietsen aanwezig.
Streetart/graffiti: Kom kijken naar professionele ‘spuiters’
VR workshop
Muziek &DJ’s  
Scratchdemo’s

Capart
Personaliseer je eigen pet met graffiti en gekleurde markers tijdens de workshop Capart. Gedurende de workshop oefen je een aantal (graffiti) spuittechnieken en ga je aan de slag met het customizen van je eigen cap (deze ontvang je van ons)! Aan het einde van de workshop neem jij een originele pet met je eigen design mee naar huis! Ben je erbij? Max. 15 deelnemers per ronde, opgeven tijdens het festival.
Goed om te weten:
De workshop wordt gegeven in het Engels. De workshophouder verstaat Nederlands.
Zorg dat je kleding draagt die een beetje vies mag worden, je gaat tenslotte aan de slag met verf. (Schorten en handschoenen zijn beschikbaar tijdens de workshop).
12:00 - 13:00 uur
13:30 - 14:30 uur
14:45 - 15:45 uur
16:00 - 17:00 uur

Workshop rap & beat
Lijkt het je leuk om in de wereld van muziek productie te duiken? En wil je meer leren over mixtechnieken, samenwerken met rapartiesten en leren hoe je werkt met een DAW (Digital Audio Workstation)? Tijdens de workshop ga je aan de slag met het schrijven van je eigen rap en het mixen van je eigen beat. Aan het einde van de workshop heb jij je eigen single geproduceerd. Ben je erbij? Ben je erbij? Max. 14 deelnemers per ronde, opgeven tijdens het festival.
13:00 – 14:00 uur 
14:15 – 15:15 uur
15:30 – 16:30 uur                     

Voetbaldemo & workshops: Nasser El Jackson 
Wereldkampioen groundmoves Nasser El Jackson beheerst zowel freestyle als pannavoetbal. Hij combineert creativiteit met snelheid en creëert zo geweldige momenten. Spektakel gegarandeerd! Max. 15 deelnemers per workshop, opgeven tijdens het festival.
12:30 uur show
12:45 – 13:15 workshop
13:30 uur show
13:45-14:15 workshop
14:30 uur show
14:45-15:15 workshop
15:30 show
15:45 – 16:15 workshop

Spoken Word Luan Buleshkaj, Ivan Words & Benzokarim
13.00 en 15.00 uur
Met ware woordkunstenaars!

BMX-er Dez Maarsen demo’s en workhops 
14.00 – 18.00 uur
Dez is een van de beste BMX Flatlanders ter wereld. Door te spelen met muziek en choreografieën weet hij de sport om te zetten in een ware kunstvorm. Dez staat bekend om de 380 Pressure Flip; hij is de enige ter wereld die deze kan uitvoeren. 

Via inschrijving:
Workshop ISH Dance Collective door Tyrone Menig. Tyrone gaat een Hiphop/Breakdance workshop geven. Daarin zal hij de basis doornemen en uiteindelijk leer je samen met Tyrone een choreografie aan.
14.00 uur

Workshop Afro Dance door Precious Alvares 
16.00 uur


Voorstellingen
Delusions | Zaterdag 4 februari | 20.15 uur
Jennifer Romen (Maastricht, 1996) is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap ‘Oxygen’ indruk maakt met visueel werk vol strakke choreografieën en beeldende illusies.

‘Delusion’ wordt een visueel hoogstandje bestaande uit drie delen dat het publiek door het gebruik van illusies constant op het verkeerde been zet en hen meeneemt in een reis van een adolescent die volwassen wordt. Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming-of-age voorstelling die een breed publiek raakt.FTBLL – Can you kick it | Zondag 5 februari | 19:00 uur
ISH vangt straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking in één spectaculaire choreografie.
ISH Dance Collective brengt een ode aan voetbal met de voorstelling FTBLL – Can you kick it. Begeleid door vette hiphop beats haalt choreograaf Marco Gerris streetskills naar het theater in deze wervelende productie. De internationaal gerenommeerde cast van freestyle voetballers, straatvoetballers (Achie Tarhouchi) en breakers knalt van het podium met flitsend voetenwerk, indrukwekkende powermoves en hypnotische danssequenties.


Wie kan je tegenkomen op het festival?
Dez Maarsen
Dez Maarsen uit Haarlem is één van de allerbeste BMX Flatlanders van de wereld. Hij speelt met verschillende soorten muziek en choreografieën waardoor hij als een van de weinige entertainers de sport weet om te zetten in ware kunstvorm. Dez beschikt over een echt showmanship waardoor hij zorgt voor optimaal entertainment. Hij geeft zowel shows als workshops. Zelf staat Dez bekend om de 380 Pressure Flip. Hij is de enige ter wereld die deze kan uitvoeren.
Highlights:
1e plaats World Leisure Actionsport Kampioenschap
Halve finale Hollands Got Talent 2010
Deelname Red Bull Circle of Balance 2012
3e plaats WK BMX 2012
Regerend Nederlands kampioenNasser el Jackson
Wereldkampioen Groundmoves
Nasser is een straatvoetballer uit Tilburg en een echte allround straatvoetballer. De huidige wereldkampioen groundmoves beheerst zowel het freestyle voetbal als het pannavoetbal.
Nasser dankt zijn naam aan zijn broer, de straatvoetballegende Mo El Jackson. Zijn bewegingen waren even onnavolgbaar als die van Michael Jackson. Nasser is de getalenteerde opvolger van zijn broer. Tijdens shows combineert hij zijn creativiteit met snelheid waarmee hij geweldige momenten creëert. Spektakel gegarandeerd!Precious Alvares
Precious begoin op haar 3e met het volgen van lessen en heeft zij zich ontwikkeld tot een sterke allround danseres. Met haar crews Urban Issue en Afrokikos verzorgt zij showcases door heel het land. In 2014 was zij met Afrokikos bovendien te zien in de halve finale van Hollands Got Talent! Met het dansen, les geven en optreden leeft zij haar droom en weet zij haar leerlingen te motiveren. In 2015 is zij dan ook haar eigen crew gestart, genaamd Afro Generation, waarin zij talentvolle jongeren traint in Afro dans.

Luan Buleshkaj 
Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en een gevestigde naam in de spoken word-scene in Nederland. De geboren en getogen Amsterdammer met Kosovaars-Albanese roots maakte daarvoor vooral naam als battlerapper (L-Deep) bij het platform 'Punchout Battles'. Sinds Luan entree maakte in de poëziewereld stond hij al op vele gerenommeerde podia in Nederland. Luan staat bekend om zijn woordspelingen, taalvondsten, ritme en krachtige voordracht.

Luan was tijdens het EK 2016 op de NOS te zien als analist van de wedstrijden van Albanië, waarna hij de avonden afsloot met een spoken word-stuk. In 2018 stond Luan samen met Mensen Zeggen Dingen in een bomvolle tent op Lowlands. In 2019 verzorgde hij de tekst en voice-over voor een reclame van Gemeente Amsterdam, deed hij een TED Talk tijdens TEDxAmsterdam en trad hij op bij het Wintertuin Curaçao Festival op Curaçao. Luan was al meerdere malen huisdichter bij het BNNVARA-programma Spijkers met Koppen. In 2020 was hij huisdichter bij een wekelijks programma van Pakhuis de Zwijger en won hij met zijn solovoorstelling ‘Leeuwenkind’ de Best of Fringe 2020 tijdens het Amsterdam Fringe Festival en de Shaffy Cheque tijdens de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In 2021 organiseerde hij een week lang een spoken word-festival in Theater Bellevue, trad hij samen op met comedian Soundos El Ahmadi bij het VPRO-programma On Stage en werden hij en zijn compagnon Fouad Lakbir genomineerd voor de Culturele Prijs Noord-Holland 2021.Ivan Words
Ivan Words is per ongeluk een expressionist en met opzet een schrijver. Hij uit zich in spoken word, theater, muziek, presenteren, voice-overs, workshops geven en creatieve teksten schrijven in opdracht.

Benzokarim 
Benzokarim (1996) is een Spokenword artiest en dichter. Karim ontroert al nog voordat hij heeft gesproken. Zijn aanwezigheid spreekt. Zijn voordrachten zijn muzikaal, ritmisch, dynamisch en doorleefd van emoties zoals alleen hij deze kan verwoorden. Hij heeft een thuis gevonden in zowel het gesproken als het geschreven woord. Taal is voor hem een activistische en poëtische daad. In 2022 was hij onderdeel van het Letterenfonds’ Slow Writing lab, en won hij de El Hizjra literatuurprijs (Poëzie). Verder is hij Coach bij Poetrycircle en redacteur bij Mensen Zeggen Dingen. Naast het optreden op verschillende podia zoals Lowlands, Crossing Border festival, Read My World en Opera Forward Festival, is hij  op 18 november gedebuteerd met zijn dichtbundel ‘El Ghorba’. Een bundel waar gesprekken met zijn vader en het herdenken van zijn moeder centraal staan.


Vragen? 
Voor meer informatie mail je naar kimsmit@kampanje.nl

Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.

 

 • Workshop Oxygen Dance

  Gratis
  za 4 feb 15:00
  De Kampanje
  za 4 feb 2023
  15:00
  Tickets
 • Workshop Afro Dance

  Gratis
  zo 5 feb 16:00
  De Kampanje
  zo 5 feb 2023
  16:00
  Tickets