Thijs Meuwese en Daan Colijn

Yentl en de Boer

Modderkruipers
za 18 mei 20:15
za 18 mei 2024
20:15
  • za 18 mei 2024
    20:15
    Variopoolzaal

Modderkruipers. Vissen die zich, bij het eerste teken van gevaar, diep in de modder verstoppen. Wordt er gevochten? Weg is de modderkruiper. Ingewikkelde gesprekken? ‘Duiken’ zegt de vette aal. Er wordt gevraagd naar politieke overtuigingen? ‘Blup blup’ klinken de zuurstofbelletjes al door de dikke derrie.

Yentl en de Boer en hun muzikanten zijn terug met een nieuwe muzikale voorstelling, vol grappige en ontroerende liedjes. Over heldenmoed en vluchtdrang. Het comfort van de warme blubber, terwijl de grimmige wereld juist om helden roept.

Yentl en de Boer kennen we van hun fantasierijke theaterprogramma’s en talige liedjes. Afgelopen seizoen maakte het duo een uitstapje naar de televisie met hun vierdelige muzikale comedyserie ‘Yentl en de Boer de Serie’. Tussen alle lockdowns waren ze in het theater te vinden met de veelgeprezen voorstelling ‘De Kampvuursessies’, waarmee ze hun tweede Annie M.G. Schmidtprijs wonnen en ze zich definitief tot de kopgroep van het muzikale cabaret mogen rekenen.

De pers schreef over de voorstelling:
"Ook nu weer doen ze hun naam als beste cabaretliedjesschrijvend en -zingend duo eer aan."- NRC ★★★★
"… je komt ogen en vooral oren tekort" - De Telegraaf ★★★★
"De fraaie beelden (…) worden versterkt door de strakke choreografieën"- Trouw ★★★★
"…een spetterend muzikaal feestje…" - Dagblad van het Noorden ★★★★


Texel-voorstelling: Extra afvaart
Deze voorstelling is een 'Texel-voorstelling' met extra afvaart. U dient op eigen gelegenheid naar de Kampanje (op Willemsoord) te gaan en ook op eigen gelegenheid weer terug naar de boot. Contactpersonen Henk Snijders en Rosa Harbers vertrekken als laatste uit het theater. Zij geven dan het sein dat de boot kan vertrekken. U hoeft niet apart te reserveren voor deze extra afvaart.

De eindtijd van de voorstelling is leidend voor wat betreft de vertrektijden van de TESO. Indien de voorstelling géén pauze heeft, gaat iedereen een kwartier na afloop van de voorstelling op eigen gelegenheid weer terug richting de boot. Wanneer de voorstelling wél een pauze heeft, wordt iedereen verzocht direct na afloop richting de boot te vertrekken.

Kaartprijs is inclusief pauzedrankje en garderobe.

Credits

Met: Yentl Schieman en Christine de Boer
Muzikanten: David Gram en Charly Zastrau
Regie: Stephanie Louwrier
Licht en decorontwerp: Jantje Geldof
Kostuumontwerp: Esmee Thomassen
Techniek: Zico Out & Ralph Timmermans