Jan Hoek

Rabbit Hole (12+) - De Toneelmakerij en Theater Sonnevanck

The Truth is Out There
vr 22 mrt 19:30
vr 22 mrt 2024
19:30
  • vr 22 mrt 2024
    19:30
    Variopoolzaal

Samy komt zijn kamer niet meer uit, gaat niet meer naar school en negeert zijn vrienden. Hij heeft zich teruggetrokken in een online community, de uitweg uit zijn dagelijkse realiteit van pesten, antisemitisme en een gebroken gezin. Online maakt hij nieuwe vrienden: Neo17 en zijn aanhangers. Volgens zijn zus Hanna zijn het wappies, volgens Samy juist truthseekers. Ze komen lijnrecht tegenover elkaar te staan.

Hoe worden jongeren de krochten van het internet ingezogen? In ‘Rabbit Hole’ vervagen de grenzen tussen on- en offline en maken de toeschouwers via hun telefoons onderdeel uit van de chatfora waar Samy zich op begeeft. Volg je hem into the rabbit hole? Of blijf je erbuiten?

Educatie
Tijdens het randprogramma ontmoeten filosofie, theater en techniek elkaar. We bouwen een deepfake van een politicus naar keuze en laten hem of haar precies dat doen of zeggen wat wij graag zouden willen horen. We onderzoeken onze wereldleiders als theatrale personages. Hoe bewegen en praten ze, hoe denken ze, wat drijft hen? We oefenen onze fake eerst live en dan bouwen we de deepfake. Een creatieve opmaat naar een gesprek over de invloed van bubbels, cookies, deepfakes en factchecking op ons leven en de democratie.  

*Vriendenvoordeel: Gouden en Zilveren Vrienden ontvangen korting op deze voorstelling.

Kaartprijs is inclusief garderobe en limonade na afloop.

Credits

Tekst: Daniël van Klaveren
Regie: Paul Knieriem
Met: Tomer Pawlicki en Gonca Karacu
Dramaturgie: Paulien Geerlings