Murder on the Orient Express

Met o.a. Remko Vrijdag, Frederik Brom en Lone van Roosendaal
wo 21 feb 20:15 - 22:35
wo 21 feb 2024
20:15 - 22:35
  • wo 21 feb 2024
    20:15 - 22:35
    Variopoolzaal

Na het succes van The Mousetrap komt nu hét plot-twist moord-mysterie van Agatha Christie, Murder on the Orient Express, met een absolute sterrencast naar het theater! 

Als er een moord wordt gepleegd aan boord van de Oriënt Express, begint de bloedstollende zoektocht naar de dader. De vraag is: zit jij op het juiste spoor? 

Op een winteravond stapt de bekende detective Hercule Poirot aan boord van de Oriënt Express. Net na middennacht komt de trein plotseling tot stilstand door een hevige sneeuwstorm. De volgende ochtend is er één passagier dood. Alle reizigers lijken een alibi te hebben, maar wie spreekt de waarheid als niets is wat het lijkt? Opgesloten in de trein, met de moordenaar in hun midden, richten de passagiers zich tot detective Poirot. Lukt het hem om de moordenaar te ontmaskeren voor deze weer toeslaat?

Stap aan boord van hét moordmysterie van het jaar en beleef de ultieme avond vol intrige, spanning, mysterie en onverwachte plot-twists. Houd je verstand erbij, want iedereen kan het gedaan hebben.. Een moordzaak die je niet snel zult vergeten. 

Toneelschrijver Ken Ludwig (De drie Musketiers, Crazy for You) bewerkte de klassieke thriller, met de beroemde Hercule Poirot, tot de ultieme ‘who done it’. Met een topcast (o.a. Remko Vrijdag, Frederik Brom, Lone van Roosendaal, Gerrie van der Klei, Wilbert Gieske) van uiteenlopende personages laat hij het publiek tot het einde raden wie de dader is.

"De cast speelt unaniem sterk waarbij sommige rollen nadrukkelijker naar voren komen dan anderen. Acteur, cabaretier en komiek Remko Vrijdag is de perfecte Poirot en draagt de voorstelling fantastisch. Zeker bij de reconstructie van de moord aan het einde van de voorstelling laat Vrijdag zijn klasse zien." - Theaterparadijs

"Het verhaal is vlot, spannend en heeft een verrassende plottwist. Het is een spannende Cluedo-achtbaan, waarbij je heerlijk kan genieten van het uitzicht, want het stuk staat als een huis."- Musicalweb ★ ★ ★ ★

"We zien een adembenemend decor. De details zijn sensationeel op het perfecte af. - Deze voorstelling is zoals een voorstelling moet zijn; spannend en boeiend van begin tot eind, met daarbij nog een goede dosis humor, een fenomenaal decor en een goed gecaste cast, waarvan de acteurs goed bij elkaar passen en elkaar feilloos aanvoelen." - ILoveTheater

"Een bloedstollende reis op de Orient Express" - Musicalsites ★ ★ ★ ★★


Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19.15 uur een gratis voorbespreking die wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van de Kampanje. Tijdens deze inleiding neemt Marijn Claes, één van de acteurs, je mee in het maakproces van de voorstelling. Dit doet hij mede aan de hand van interviews met de regisseur, kostuum- en decor ontwerper en cast. Hierbij krijg je een uniek kijkje achter de schermen. 

Kaartprijs is inclusief pauzedrankje en garderobe.

Credits

Cast: Remko Vrijdag, Frederik Brom, Lone van Roosendaal, Gerrie van der Klei, Wilbert Gieske, Ruben Brinkman, Marijn Claes, Lusanne Arts, Belle Zimmerman en Penny Vos.
Regie: Jasper Verheugd