Mark Uyl

Herman van Veen

Een voorstelling
do 15 feb en vr 16 feb
do 15 feb 2024
en
vr 16 feb 2024

zing het honderd uit
ook al ben ik van gisteren
speel altijd wel viool,
dans wat ik dansen kan
al krijgt de tijd er vat op
het nieuwe gaat er nooit vanaf

Op 15 en 16 februari speelt Herman van Veen met zijn ensemble in De Kampanje een keuze uit zijn repertoire. Spiksplinternieuw werk en uit de nog niet verschenen bundel ‘Geen idee’. Tevens gaat hij in op enkele verzoekjes.

De pers over Herman van Veen:
“Betoverend. Als hij op zijn rode sokken danst en speelt, zie je geen bijna-tachiger, maar een kind." - NRC ****
“Van Veen lijkt onsterfelijk” - AD ****
“.....een hilarische, ontroerende en gedenkwaardige avond. Zijn show is een veelzijdige combinatie van klassiek variété, nieuwe liedjes met hedendaagse thema’s en fantastische muziek.” - Theaterkrant
“Met open mond zitten kijken." - Coen Verbraak
“Over het optreden zelf kan ik kort zijn: Het was subliem. Het zijn vooral zijn liedjes die me soms letterlijk omver hebben geblazen.” - Christof Willocx/De Morgen
“Ga kijken. Zelden zo oprecht gelachen.” - Rekto Verso
“Hij blijft een fenomeen” - ★ ★ ★ ★ ★ NRC
“Verheugt het hart en maakt het hoofd onrustig.” - ★ ★ ★ ★ De Standaard België
“Van een zeldzame schoonheid.”  - Gazet van Antwerpen ★ ★ ★ ★ ★
"Terug van Nooit weggeweest, markant en dynamisch." -
Dagblad van het Noorden ★ ★ ★ ★ ★

Over Herman van Veen: 
Herman van Veen (1945) groeide op in Utrecht waar hij ook het conservatorium bezocht. In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het soloprogramma Harlekijn (Niemands knecht, niemands baas). Sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Van zijn hand verschenen zo’n honderdtachtig cd’s, een tachtigtal boeken, twee dozijn toneelstukken en een boel schilderijen. Voor zowel zijn artistiek als humanitair werk kreeg hij dikwijls bloemen. Zo is hij onder andere drager van het Verdienstkreuz am Band des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland, Ridder in de Orde van Oranje Nassau en in die van de Nederlandse Leeuw. Herman heeft een Eredoctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel. Van de Club van Budapest ontving hij de Planetary Consciousness Award. In Frankrijk Le Grand Prix de l’Académie Charles Cros de Littérature Musicale. Juni 2021 kreeg hij in Duitsland de Joachim-Ringelnatz-Literatur-Preis. Herman is vader van vier kinderen, grootvader van drie kleinkinderen en stiefvader van de weeseend Alfred Jodocus Kwak en Anne de Poes.

Over Kees Dijkstra:
Kees Dijkstra (19 juli 1986, Beverwijk) studeerde basgitaar aan het Amsterdams conservatorium. Sinds 2015 bast hij in Hermans voorstellingen. Daarnaast leert hij voor meester op een basisschool.

Over Lieke Meijers:
Lieke Meijers (21 mei 2000, Amstenrade) Lieke studeerde aan de Amsterdamse Frank Sanders Akademie voor musical en muziektheater. Sinds september verleden jaar, reist ze met de voorstelling mee.

Over Jannemien Cnossen:
Jannemien Cnossen (28 maart 1972, Laren Noord Holland) studeerde viool en jazz zang aan het conservatorium in Den Haag en speelt inmiddels vijfentwintig jaar met Herman. Daarnaast is Jannemien stemactrice en regisseuse.

Over Edith Leerkes:
Edith Leerkes (11 juni 1959, Enschede) studeerde klassiek gitaar in Enschede en Madrid en is sinds 1992 met Herman op pad. Edith maakte tien jaar deel uit van het Amsterdams Gitaartrio. Eén van haar passies is componeren; haar jongste werk maakte ze in opdracht van het Residentie Orkest, een symfonisch sprookje Anne de Poes. Ook schreef Edith het boekje Aan de hand van de gitaar.


Texel-voorstelling: Extra afvaart
Deze voorstelling is een 'Texel-voorstelling' met extra afvaart. U dient op eigen gelegenheid naar de Kampanje (op Willemsoord) te gaan en ook op eigen gelegenheid weer terug naar de boot. Contactpersonen Henk Snijders en Rosa Harbers vertrekken als laatste uit het theater. Zij geven dan het sein dat de boot kan vertrekken. U hoeft niet apart te reserveren voor deze extra afvaart.

De eindtijd van de voorstelling is leidend voor wat betreft de vertrektijden van de TESO. Indien de voorstelling géén pauze heeft, gaat iedereen een kwartier na afloop van de voorstelling op eigen gelegenheid weer terug richting de boot. Wanneer de voorstelling wél een pauze heeft, wordt iedereen verzocht direct na afloop richting de boot te vertrekken.

Kaartprijs is inclusief pauzedrankje en garderobe.