The Songwriters Club

Met drie singer-songwriters
za 11 mei 20:30
za 11 mei 2024
20:30
  • za 11 mei 2024
    20:30
    Koninklijke Marine Stadshal - middenzaal

De eerste editie van The Songwriters Club is een feit! Een nieuw platform, een nieuwe plek en nieuwe manier om in theaters door heel Nederland talent te (her)ontdekken. Iedere avond kent een andere line-up van drie singer-songwriters, en dus altijd een unieke voorstelling. Bij ons in het theater: thomas Nicolas, Tim Dawn en Stephanie.

Kwaliteit en authenticiteit staan hoog in het vaandel bij The Songwriters Club. Daarom treden er artiesten op die hun eerste single op de radio hebben, artiesten die veel voor anderen schrijven of artiesten die nieuwe nummers op een laagdrempelige manier aan het publiek willen laten horen. Dat belooft een mooie verassende avond!

Over de Songwriters:
Thomas Nicolas: Thomas Nicolas werd ontdekt door Alain Clark, toen hij in het Vondelpark stond te spelen als straatmuzikant. Daarna ging het snel. Hij speelde zijn eerste single ‘Lost Love’ live bij Jinek en het nummer werd TopSong van Radio 2. Tekst en beleving spelen een belangrijke rol in Thomas' liedjes, vaak met een herkenbare rauwe rand.

Tim Dawn: Tim Dawn scoorde een grote hit met de Bee Gees-cover ‘To Love Somebody’ die hij opnam voor een prijswinnende reclame. Maar het allerbeste is hij in liedjes schrijven. Niet voor niets is de kinderboerderijbewoner, die de advocatuur verruilde voor de muziek, ook met zijn eigen werk goed voor miljoenen streams op Spotify en niet meer weg te denken van de Nederlandse radio.

Stephanie Struijk: Stephanie Struijk reist al meer dan 15  jaar langs Nederlandse en Vlaamse theaters. Eerst als Stevie Ann - toen ze nog Engelstalig zong - en inmiddels alweer een aantal jaar onder haar eigen naam. Haar liedjes zouden fragmenten uit haar dagboek kunnen zijn. Eerlijk en herkenbaar zingt ze over de liefde en het moeten loslaten daarvan. En over sterk zijn en kiezen voor jezelf. Kleine liedjes over grote gevoelens.