Reinout Bos

Maestro Morricone

Matangi met Carel Kraayenhof
vr 3 mei 20:30
vr 3 mei 2024
20:30
  • vr 3 mei 2024
    20:30
    Koninklijke Marine Stadshal - middenzaal

Carel Kraayenhof en Matangi Quartet brengen samen de muziek van Ennio Morricone naar De Kampanje! De Matangi's en Carel gaan samen de wereld van Morricone verder verkennen en zijn inspiratiebronnen verklanken evenals de componisten die door hem zijn geïnspireerd.

Over Matangi

Matangi is een van de meest veelzijdige strijkkwarten van de internationale muziekwereld. In 1999 verwekt in de schoot van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, viert het kwartet in 2024 haar 25-jarig bestaan. Vernoemd naar Matangi, de Indiase tantra godin die staat voor muziek en kennis, doet het kwartet haar naamgever al vele jaren eer aan. Na een gedegen opleiding onder leiding van Stefan Metz (Orlando Kwartet) en Henk Guitart (Schönberg Kwartet) heeft Matangi zich nooit tot de traditie beperkt. Daarvoor zijn de musici stuk voor stuk te zelfstandig en eigenzinnig. Matangi combineert grote liefde en respect voor de strijkkwartethistorie met een tomeloze nieuwsgierigheid naar nieuwe muziek en nieuwe vormen. Dit uit zich ook in de samenwerkingspartners: van pianist Severin van Eckardstein en het Quatuor Ebène tot jazzmusici als Eric Vloeimans, Martin Fondse en Wolfert Brederode en zangers als Ruben Hein en Tom McRae. Daarbij bespeelt Matangi  niet alleen de traditionele concertzaal, de plek van Matangi is daar waar nieuwsgierigheid, passie en vriendschap is. Symbolisch hiervoor is het eigen (Un)heard Music Festival, in haar geliefde thuisbasis Den Haag, waar Matangi een grote vaste schare liefhebbers jaarlijks verrast met nieuw en nieuw-ontdekte strijkkwartetrepertoire.

Carel Craayenhof
Carel, geboren in 1958 te Waalre (NL), was acht jaar oud toen hij begon piano te spelen; hij kreeg les in klassieke muziek en speelde ragtime. Carel ontdekte de muziek als zijn grootste passie en inspiratiebron. In het midden van de jaren 70 werd Carel sterk beïnvloed door zijn broer Jaap met Ierse, Schotse en Engelse volksmuziek en leerde hij zichzelf melodeon en Engelse concertina spelen. Begin jaren 80 ontdekte Carel de bandoneón: het geluid raakte hem tot diep in zijn hart. Vanaf dat moment wist hij zonder twijfel dat hij bandoneonist wilde worden.

Kaartprijs is inclusief pauzedrankje en garderobe.