Help, Helikopterouders! (8+)

Alles wat je altijd al wilde weten over je opvoeders
vr 29 mrt 19:00
vr 29 mrt 2024
19:00
  • vr 29 mrt 2024
    19:00
    Koninklijke Marine Stadshal - middenzaal

Hilarisch herkenbaar theater over de onvermijdelijke tragiek van goedbedoeld ouderschap – vanuit het perspectief van de héle familie.

Heb jij van die ouders die niets aan het toeval overlaten? Die als helikopters boven je hangen, klaar om elk mogelijk gevaar goedbedoeld uit de weg te ruimen? Of word jij juist met twee verschillende sokken naar school gestuurd? En controleert niemand of je huiswerk af is?

Opvoeders heb je in alle soorten en maten. De grote overeenkomst: ze willen hun kinderen gelukkig zien. Maar…hoe doe je dat nou eigenlijk goed? Zelf zijn ze natuurlijk ook kind geweest, dus ze weten toch best wat wel of niet fijn is aan opgevoed worden?

Vijf acteurs – allemaal zelf vader of moeder – spelen de ouders die ze (willen) zijn én de kinderen die ze vroeger waren. Dit vijftal vliegt samen met jou in volle vaart door de wereld van opvoeden en opgevoed worden.  Laat je meevoeren door een wervelwind vol humor, verwarrende dilemma’s en pittige discussies. Een actuele familievoorstelling – voor alle kinderen, Pizzapapa’s, Loedermoeders en Dolfijnouders van 8 tot 108 jaar.

Recencies
“Dat de acteurs zich kwetsbaar opstellen door te vertellen over hun eigen ouderschap geeft het stuk Help, Helikopterouders! extra geloofwaardigheid.” – Ivar Hoekstra, De Limburger

 ““We doen wat we kunnen en of het goed is wat we doen, zullen we nooit weten. We weten alleen dat we heel veel van jullie houden”, zeggen de vijf acteurs op het podium in hun slotconclusie. De kinderen in de zaal beantwoorden dat met een welgemeend applaus, want al zijn ze het lang niet altijd eens met het gehannes van hun opvoeders, ook zij houden van hun ouders. En dat is een geruststellende gedachte na een dik uur herkenbaar theater.” – Ivar Hoekstra, De Limburger

“Het is natuurlijk de bedoeling van de voorstelling dat ouders en kinderen met elkaar in gesprek gaan en dat gebeurde na afloop van de voorstelling meteen. Dit is absoluut een aanrader!” – John Rouvroye, L1

Regie & concept Inez Derksen: “Tijdens de tournee van Met Zonder Ballen ontdekte ik dat iedereen de onvermijdelijke tragiek van goedbedoeld ouderschap ervaart. Mijn openhartigheid over mijn worsteling als moeder zorgde voor veel herkenning en opluchting, zowel bij ouders als bij kinderen.”

Kaartprijs is inclusief garderobe en limonade na afloop.

Credits

Regie & concept: Inez Derksen
Spel & tekstbijdragen: Kiki van Aubel, Evrim Akyigit, Aafke Buringh, Anton de Bies & Gürkan Küçüksentürk
Regieassistentie: Anne van der Vegt
Tekst: Sanne Schuhmacher
Vormgeving: Thierry Wilders
Kostuumontwerp: Sanne Puijk
Dramaturgie: Annelies van Wieringen