De verrukkelijke kinderbakshow (6+)

De Grote Haay
za 20 jan 16:00 - 16:55
za 20 jan 2024
16:00 - 16:55
  • za 20 jan 2024
    16:00 - 16:55
    Koninklijke Marine Stadshal - middenzaal

Bakken is nog nooit zo hip geweest als nu. Taarten, cakes en koekjes worden steeds meer thuis gebakken en nu dus ook live in het theater!

Thuisbakker Rutger van den Broek (eerste winnaar Heel Holland Bakt) en theatermaker Mark Haayema vertellen je alles over bakken: van graankorrel tot witte bloem en van melk tot een vette botercrème. Kees de Koekenbakker komt ook langs, hij zingt hits als: ‘Suiker, boter, bloem & ei’ en ‘De koek is op’. Wie kent ze niet.

‘De verrukkelijke kinderbakshow’ is een interactieve, vrolijke en educatieve show waarbij alle zintuigen geprikkeld worden door te ruiken, te proeven, te luisteren, te kijken en te voelen! Heb jij een brandende bakkersvraag? Stel ‘m gerust!

Recensie Kidsweek 
★★★★½ "
Rutger en Mark vertellen wat de basisbestanddelen van deeg zijn. Rutger laat zien hoe je boter maakt, hoe je het beste een ei splitst én legt uit wat eigenlijk het verschil tussen meel en bloem is.  Dit klinkt allemaal nogal serieus, maar Mark voegt met zijn handpoppen Kees de Koekenbakker en twee roze flamingozusjes met makkelijke meezingliedjes en slimme woordgrapjes een luchtige toon toe aan het recept. En ook door de challenges die kinderen en hun (groot)ouders uit het publiek op het podium doen, is deze show er één om letterlijk je vingers bij af te likken. Misbaksels zijn er niet en ondanks alle wistjedatjes ligt deze voorstelling zéker nietzwaar op de maag."

De Verrukkelijke Kinderbakshow is een interactieve, vrolijke en educatieve show waarbij alle zintuigen geprikkeld worden door te ruiken, te proeven, te luisteren, te kijken en te voelen!

Over Rutger en Mark:
Rutger klom als kind al op het aanrecht als zijn moeder aan het bakken was. In 2013 won hij de eerste editie van Heel Holland Bakt, waarna hij zich fulltime aan het bakken besloot te wijden. Rutger schreef 10 bakboeken, waaronder in 2019 samen met Mark ’t Verrukkelijke kinderbakboek. Van zijn bestsellers Bakbijbel en Koekjesbijbel zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Ook heeft Rutger een populair bakblog: RutgerBakt.nl.

Mark is theatermaker, schrijver en acteur. Hij schrijft kinderboeken en liedteksten voor onder andere Herman van Veen (Lucas, Als je) en Kinderen voor Kinderen (Worden wat je wil, Sorry en Andersom). Dit jaar verschijnt zijn 21e kinderboek Onkruid en schrijft hij aan een tweede gedichtenbundeltje met tekeningen van Fiep Westendorp. Mark was als acteur en poppenspeler te zien in o.a. De Boterhamshow, Sesamstraat, Pluk van de Petteflet, Meneertje Meer en War Horse.

Kaartprijs is inclusief garderobe en limonade na afloop.