Sonny Boy

Leven met kleine herinneringen
vr 9 feb 20:30
vr 9 feb 2024
20:30

Van de makers van ‘Ma’ en ‘Nu ik je zie’ 

Aan de vooravond van zijn 37ste verjaardag probeert Waldy Nods, even oud als zijn vader is geworden, de herinneringen aan zijn ouders te ordenen. Ze moeten van ver komen en het zijn er niet veel. Op zijn 14de werden Rika en Waldemar door de Tweede Wereldoorlog uit zijn leven gerukt. Als jongen werd hij heen en weer geslingerd tussen Hollandse familieleden waar hij zich nooit thuis voelde. Als man hoopt hij zijn basis te vinden in de verhalen over zijn ouders, de Nederlandse en de Surinaamse. Waarom was hij hun sonny boy? Welk deel van hen zit in hem? Bij wie hoort hij echt? 

Met de monoloog Sonny Boy komen Rika en Waldemar Nods uit de magistrale roman van Annejet van der Zijl wederom tot leven. Nu door de ogen van hun zoon. De zoon die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen. De zoon die zich door de schittering van hun afwezigheid moest zien te redden in een wereld waar hij niet altijd even welkom was.

Gespeeld door Tarikh Janssen (The Bodyguard, Ik Wist Het, Drijfvermogen en Kamp van Koningsbrugge).

Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19.30 uur een gratis voorbespreking die wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van de Kampanje. 

Kaartprijs is inclusief pauzedrankje en garderobe.

Credits

Producent:  Solo Stories        
Acteur:        Tarikh Janssen
Regie:          Benno Hoogveld