Ronald Snijders Band

Jazzclub Nieuw & Diep
zo 25 jun 15:00
zo 25 jun 2023
15:00

Afgelopen jaar won de swingende dwarsfluitist Ronald Snijders de Boy Edgarprijs, de méést prestigieuze Nederlandse jazzprijs. De muzikant en etnomusicoloog is niet in een hokje te vangen. Hij combineert stijlen op een heel eigen manier, bespeelt een scala aan instrumenten en bracht meer dan 60 cd’s uit. Hij is bekend van zijn optredens op festivals als North Sea Jazz en Kwaku en van TV. Er is ook een mooie documentaire over hem gemaakt.

Ronald Snijders (1951, Paramaribo) is al vanaf de jaren zeventig één van de bekendste musici van Surinaamse afkomst. Hij begon op zevenjarige leeftijd via zijn vader met de fluit en speelde vanaf zijn tienerjaren ook gitaar en saxofoon. Hij werd door zowel Suriname als Nederland geridderd, onder andere vanwege zijn functie als (muzikale) bruggenbouwer tussen beide culturen.

Zijn band, de Ronald Snijders Band, bestaat al vanaf midden jaren zeventig onder verschillende andere namen en bezettingen. In deze formatie geeft Ronald zijn roots alle ruimte, waarbij improvisatie en creativiteit in de door hem geschreven stukken centraal staan en er ook veel contact met het publiek wordt gemaakt. Surinaamse ritmes worden gecombineerd of afgewisseld met funk, jazz, soul, kaseko en kawina, bossanova en Wereld Muziek. Door al deze swingende elementen kan het publiek bij een concert van Ronald Snijders & Band vaak niet stil blijven zitten.

Zondag 25 juni
JazzClub Nieuw & Diep
Kleine Zaal Theater De Kampanje
Zaal open 14.45 uur
Aanvang 15.00 uur
Toegang €15,00