Suzan Veneman Sextet

Jazzclub Nieuw & Diep
zo 14 mei 15:00
zo 14 mei 2023
15:00

Jazz trompettiste Suzan Veneman heeft in korte tijd de aandacht getrokken van menig jazzliefhebber in het land. Met haar soulvolle en energieke manier van spelen zet zij haar eigen stempel op de muziek en neemt ze de luisteraar mee in haar muzikale verbeelding.

Na haar studie te hebben afgerond in de VS is Suzan weer op Nederlandse bodem, waar zij haar talenten veelzijdig laat horen niet alleen als trompettiste, maar ook als veelbelovend componist en arrangeur.

Veneman maakte haar debuut als bandleider in 2019, een kans om haar muzikale ideeën en nieuwe composities te gebruiken. Het Suzan Veneman Sextet groeide dan ook snel uit tot een van haar belangrijkste creatieve uitlaatkleppen. De volle samenklanken van trompet, tenorsax en trombone worden ondersteund door een virtuoze ritmesectie, die haar composities tot leven laten komen. Haar muziek ademt jazz, een prachtige balans van uitgedachte thema’s, sprekende improvisatie en dynamische interactie.

Suzan heeft haar debuutalbum ‘Migrations of the Mind’ opgenomen in begin 2021 en in maart 2022 in het Bimhuis (Amsterdam) officieel uitgebracht. Op het album omschrijft Suzan de fases van rouw en verwerking in een driedelige suite, waarin ze de emoties omschrijft die zij heeft doorgemaakt na haar diagnose van MS. Het is een meeslepend verhaal, dat uitmondt in een levendige finale van acceptatie en nieuwe inspiratie.

Het Sextet bestaat uit : Suzan Veneman – trumpet / flugelhorn, Joao Driessen – tenor saxophone, Vincent Veneman – trombone , Timothy Banchet – piano, Tijs Klaassen – double / electric bass, Wouter Kühne – drum

Zondag 14 mei
JazzClub Nieuw & Diep
Kleine Zaal Theater De Kampanje
Zaal open 14.45 uur
Aanvang 15.00 uur
Toegang €15,00