Coco kan het (2+)

JOC WEEKEND
zo 17 jul 11:00
zo 17 jul 2022
11:00

Kijk Coco, kijk om je heen!
Alle vogels vliegen, je bent niet alleen.
De een is snel, de ander wat traag,
Maar ik weet zeker dat je
gaat vliegen vandaag!

Coco gaat vandaag voor het eerst vliegen, en dat is natuurlijk best spannend. Dingen voor het eerst doen is best eng maar is ook ontzettend leuk! Flap, flap, flap, flap, als we met z’n allen oefenen komt het vast en zeker goed en vliegt ze tot de hoogste top! Doe je mee?

Coco kan het! is gebaseerd het gelijknamige Prentenboek van het jaar, geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen.


JOC weekend 
Op zaterdag 16 en zondag 17 juli is het JOC (Jeugd Onderwijs en Cultuurfonds) weekend in de Kampanje. Gratis voorstellingen buiten op het reddingsplein voor basisschoolleerlingen die hun zomervakantie goed willen beginnen. Want wat is er nou beter om die 6 weken “even niets” te starten met verwonderen, verbazen, ontsnappen en hun fantasie te prikkelen. 

Een oneindige grenzeloosheid van fantasie is geweldig voor de ontwikkeling van kinderen. Fantasie is eigenlijk ‘outside-the-box’ denken. Het stimuleert het probleemoplossend vermogen van kinderen, het bedenken van nieuwe mogelijkheden en de vaardigheid om dingen vanuit een ander perspectief te zien. Het maakt kinderen emotioneel beheerst, creatief, sociaal, empathisch en divergente, kritische denkers. Het JOC en de Kampanje stimuleren graag de fantasie van alle kinderen, juist van diegene voor wie theater geen vanzelfsprekendheid is!