ISH Dance Collective

FTBLL – Can you kick it
zo 5 feb 19:00 - 20:05
zo 5 feb 2023
19:00 - 20:05
  • zo 5 feb 2023
    19:00 - 20:05
    Variopoolzaal

Een knallende voorstelling voor de hele familie met straatvoetbal, freestyle voetbal en breakdance.

ISH Dance Collective brengt voetbal het theater in met de spectaculaire familievoorstelling FTBLL – Can You Kick it. Sterren uit het straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking knallen van het podium met ongekende baltrucs, flitsend voetenwerk en indrukwekkende powermoves. Begeleid door hiphop beats en spoken word, laten acht performers zien hoe je het kan schoppen van de straat naar het theater.

Voetbal en dans samen op een podium? Voor choreograaf Marco Gerris is niets onmogelijk.
Geïnspireerd door choreografieën die verstopt zitten in de stad, maakt ISH Dance Collective de poëzie van de straat zichtbaar in het theater. FTBLL- Can you kick it brengt de drie disciplines straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking voor het eerst samen op het podium.
In FTBLL is te zien dat de bewegingen van voetballers even virtuoos zijn als die van dansers, maar ook dat breaking, straatvoetbal en freestyle voetbal veel meer zijn dan alleen spectaculaire ‘battles’. In de voorstelling worden de persoonlijke verhalen van de performers verteld, en hoe zij ziel en zaligheid hebben moeten geven om te komen tot de top van hun discipline. FTBLL vangt het vuur en de passie van deze voetballers en dansers, en laat zien hoe de bal een reddingsboei kan zijn om te ontsnappen uit moeilijke situaties. 

De pers over 'FTBLL – Can you kick':
“Het plezier spat van het podium. De cast geniet zichtbaar van het spelen met elkaar. FTBLL – Can
you kick it toont kunst met een grote K.” ★★★★ – Scènes
“Als een breaker een bal pakt, of een voetballer zich aan een handstand waagt, wordt hun gemeenschappelijke cultuur ontroerend voelbaar.” – De Volkskrant

Kaartprijs is inclusief pauzedrankje en garderobe.

Urban Culture Festival
Op zaterdag 4 en zondag 5 februari verandert De Kampanje in één grote urban playground met ruim baan voor alles wat de nieuwe generatie beweegt.
Van spectaculaire urban sports wedstrijden op een tijdelijke skatebaan tot street culture performances en verassende optredens. De organisatie verwacht actieve deelnemers met toppers in verschillende disciplines, bezoekers en passanten. Maakt dat nieuwsgierig?

Express yourself!

Het festival wordt georganiseerd door Theater de Kampanje, Team Sportservice Den Helder, Rik Niks House of Dance, MEE & De Wering, Triade Huis voor de Kunsten; een krachtenbundeling van de lokale organisaties uit Den Helder.

Meer info over Urban Culture Festival! Met o.a. een toffe workshop van ISH Dance Collective.

Credits

Concept & regie: Marco Gerris 
Cast: Bboys: Oscar Starink, Dietrich Pott, Shane Boers, Freestylers: Pola Gomez, Rowdy Heinen, Kitti Szász Straatvoetballers: Edward van Gils, Achie Tarhouchi
Muziek Rik Ronner (Wondermonster)