Oxygen – a Jennifer Romen Production

Delusion
za 4 feb 20:15 - 22:05
za 4 feb 2023
20:15 - 22:05
  • za 4 feb 2023
    20:15 - 22:05
    Variopoolzaal

Jennifer Romen (Maastricht, 1996) is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap ‘Oxygen’ indruk maakt met visueel werk vol strakke choreografieën en beeldende illusies. 

Als urban dansmaker volgt ze een onorthodoxe route naar het theater. Ze maakte furore in danscompetities, televisieprogramma’s, in het commerciële circuit en als docent. Ze heeft een grote achterban, vooral van mensen die nauwelijks naar het theater gaan. Met haar eerste eigen, avondvullende voorstelling ‘Delusion’ bestormt ze de grote zalen. Hiermee komt haar wens uit om langere werken te creëren en om de lijn met haar al bestaande publiek door te zetten naar het theater. Met maar liefst 46 voorstellingen in heel Nederland onderstreept dit de behoefte aan haar werk. 

‘Delusion’ wordt een visueel hoogstandje bestaande uit drie delen dat het publiek door het gebruik van illusies constant op het verkeerde been zet en hen meeneemt in een reis van een adolescent die volwassen wordt. Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming-of-age voorstelling die een breed publiek raakt. 

Recensie(s) 
Juryrapport Inspiratieprijs Prins Bernard Cultuurfonds - “Haar oog voor choreografie en het overbrengen van haar ideeën op jonge dansers is van ongekend hoog niveau en inspirerend voor eenieder die met haar werkt of van haar werk geniet. Creativiteit en innovatie zijn leidend in haar maakproces.”
Quotes Juryleden NBC World of Dance - “Ik voelde hoe je wilde dat iedereen elke beweging goed zou doen. Jij was de maestro van het orkest en het werkte perfect.” Ze zei dat het dat soort hart, liefde, passie en leiderschap nodig heeft en dat ze op het einde met de choreograaf Jennifer Romen wel kon huilen omdat het zo mooi was. "Het was perfectie!" 

Kaartprijs is inclusief pauzedrankje en garderobe.

Urban Culture Festival
Op zaterdag 4 en zondag 5 februari verandert De Kampanje in één grote urban playground met ruim baan voor alles wat de nieuwe generatie beweegt.
Van spectaculaire urban sports wedstrijden op een tijdelijke skatebaan tot street culture performances en verassende optredens. De organisatie verwacht actieve deelnemers met toppers in verschillende disciplines, bezoekers en passanten. Maakt dat nieuwsgierig?

Express yourself!

Het festival wordt georganiseerd door Theater de Kampanje, Team Sportservice Den Helder, Rik Niks House of Dance, MEE & De Wering, Triade Huis voor de Kunsten; een krachtenbundeling van de lokale organisaties uit Den Helder.

Meer info over Urban Culture Festival! Met o.a. een toffe workshop Oxygen Dance.