Rundfunk

Todesangstschrei
do 22 dec 20:15
do 22 dec 2022
20:15
  • do 22 dec 2022
    20:15
    Variopoolzaal

Het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde) beleefde een droomdebuut. Na de succesvolle televisieserie ontving hun eerste voorstelling Wachstumsschmerzen een vloedgolf aan lovende recensies, ontstond er een ware run op de kaarten en wonnen ze de Neerlands Hoop 2018. Nu zijn de heren terug in het theater met hun tweede voorstelling Todesangstschrei.

Nadat je je door een jeugd vol dure fouten, zure nederlagen en gure afwijzingen heen hebt geworsteld en het eindelijk tijd is om op eigen benen te staan en van het leven te gaan genieten, ligt er een oude, smerige vriend op de loer die de rest van je leven naar je zal gluren en in je nek zal hijgen: de DOOD.

Je hebt het nest nog niet verlaten of je haren worden dunner, je spieren strammer en je zicht zwakker. De allesbeklemmende angst voor de dood en het wachten daarop is onvermijdelijk begonnen. En het enige dat zeker is, is dat -ie elke seconde dichterbij komt.

Na Wachstumsschmerzen over de pijn van het opgroeien, storten de jongens van Rundfunk zich in Todesangstschrei op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Lachen.

Recensiequotes:
''Het maakt ook deze tweede show tot ijzersterk en spannend cabaret.'' - de Volkskrant (4 sterren)
''Sublieme timing, naadloos samenspel en goed uitgedachte details.'' - Parool 
''Van de Velde en Van Kalmthout beheersen hun stijl tot in de puntjes'' - Trouw (4 sterren)
''Rundfunk slaagt er (opnieuw) in het genre naar een hoger plan te tillen.'' - Theaterkrant
''De voorstelling is opvallend scherp gesneden, de timing is perfect, het tempo moordend, de grapdichtheid hoog.'' - NRC (4 sterren)
''De voorstelling barst van de geinig verrassingseffecten die voor flitsend vermaak zorgen.'' - Telegraaf (4 sterren)

Kaartprijs is inclusief pauzedrankje en garderobe.

Credits

Met: Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde
Regie: Peter van de Witte