Klassiek Lunchconcert met

Gabriele Strata
zo 30 jan 14:30
zo 30 jan 2022
14:30
  • zo 30 jan 2022
    14:30
    Koninklijke Marine Stadshal - clubsetting

Gabriele Strata, een niet te missen toekomstige grootheid!

De Italiaanse pianist Gabriele Strata combineert op fijnzinnige wijze bekend en onbekend met werken van Schumann, Skrjabin en Franck. 

Wie Gabriele Strata in mei 2019 in het Amsterdamse Concertgebouw heeft gezien en gehoord weet: dit is een uitzonderlijk musicus. De Italiaanse pianist werd niet voor niets ‘een briljant talent met buitengewone gevoeligheid en superbe techniek’ genoemd. Hij won al de XXXV Premio Venezia, een prestigieus Italiaans pianoconcours en de Steinway National Piano Competition voordat hij in 2017 summa cum laude slaagde aan het conservatorium van Vicenza. Ook tijdens zijn vervolgstudies aan Yale, in Londen en Rome valt hij doorlopend op. Inmiddels hebben zijn briljante techniek, zijn sensitieve interpretaties en zijn bijzondere programma’s hem al een volle recitalagenda gebracht. Ook in Theater de Kampanje in Den Helder combineert hij op fijnzinnige wijze bekend en onbekend met werk van Schumann, Skrjabin en Franck. Een niet te missen toekomstige grootheid.

Programma:
Gabriele Strata, piano (Italië)
Robert Schumann                  Kreisleriana, opus 16
(1810-1856)

pauze

Aleksandr Skrjabin                Nocturne voor de linker hand, opus 9
(1872-1915)                           Deux Poèmes, opus 32

                                               Pianosonate nr. 10, opus 70

 César Franck                          Prélude, Choral et Fugue
(1882-1890)


Theaterweekend
Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker! Het Theaterweekend vond voor het eerst plaats in 2016, en was direct vanaf deze eerste editie een groot succes. Het doel van het weekend is om heel Nederland kennis te laten maken met het theater en hen te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn theater kan zijn.

Kaartprijs is inclusief pauzedrankje en garderobe.