Toneelgroep Het Volk

HET VERMOEDEN VAN POINCARÉ
di 9
april

Deze voorstelling is verplaatst van 12-4 naar 9-4! Heeft u reeds kaarten in uw bezit, dan ontvangt u z.s.m. een bericht per mail. Excuses voor het ongemak.

 

Twee heren zijn voor langere tijd tot elkaars aanwezigheid veroordeeld, omdat het chalet waarin zij zich bevinden door hevige sneeuwval geïsoleerd is geraakt. Door de situatie worden ze gedwongen elkaar beter te leren kennen, maar de taal blijkt een enorm obstakel in het wederzijds begrip.

 

Met muziek, poëtische teksterupties en zang trachten zij het gedwongen samenzijn draaglijk te houden. Hun gesprekstof bestaat uit enorme trivialiteiten als intellectuele bespiegelingen. De trouwe bezoeker van ‘Het Volk’ kan zijn hart ophalen, ook omdat er regelmatig wordt geciteerd uit vroeger repertoire. Voor mensen die de voorstellingen van ‘Het Volk’ nog niet kennen: laat je verrassen door de rijke en geestige dialogen.


Jules Henri Poincaré was een Frans wiskundige en wetenschapsfilosoof (1854-1912). Een bewijs voor het naar hem vernoemde vermoeden is tot op de dag van vandaag niet geleverd. Niet zozeer het vermoeden van Poincaré zelf, als wel het onvermogen om een vermoeden met behulp van taal te doorgronden is de inspiratiebron van Het Volk voor dit door hen zelf geschreven toneelstuk.