Extra bijgeboekt: Noordhollands Jeugdorkest

zo 12 nov

Enthousiasme, passie en plezier in gevarieerd programma!

Het Noordhollands Jeugdorkest is een groot symfonieorkest met meer dan 100 talentvolle jonge musici, opgericht in 1962, en behoort tot de belangrijkste jeugdorkesten in Nederland. Na concerten in Nederland én Duitsland doet het orkest Den Helder aan. Zij spelen op 9 maart 2024 in Theater de Kampanje, mis het niet!

Het enthousiasme van de jonge musici, de passie en gedrevenheid waarmee ze spelen en het plezier dat er  werkelijk van afspringt, maakt het bezoek aan een concert van het Noordhollands jeugdorkest tot een indrukwekkende en vaak ontroerende belevenis. 

Het orkest opent het concert met de Scherzo Fantastique van Suk. Door de levendige orkestratie en bruisende melodieën neemt deze muziek je mee op op een heerlijke reis vol feestelijke passie. Scherzo Fantastique is een opwindend muzikaal meesterwerk van de relatief onbekende Josef Suk.

Het symfonisch gedicht "Tapiola Op. 112" van Jean Sibelius is bijzonder vanwege zijn indrukwekkende gebruik van orkestratie en de manier waarop hij de mystiek en de wildernis van het Finse Tapiola bos weet te vangen. Het stuk is doordrenkt met sfeer en spanning, en het roept een gevoel van duisternis, mysterie en grootsheid op. Sibelius' meesterschap in het creëren van een intense en meeslepende atmosfeer maakt deze compositie tot een uniek en gedenkwaardig werk in de muziekgeschiedenis.

Na de pauze sluiten we af met de diepe emotionele expressie en krachtige melodieën van de eerste Symfonie van Brahms. Deze symfonie weeft een rijk muzikaal tapijt tot een grandioze structuur en biedt een heerlijke luisterervaring.

Noordhollands Jeugdorkest
o.l.v. Bas Pollard
Za 9 mrt 2024 - 19.30 uur
Tickets