Zelfstandig werkend kok Jeff

SAY HELLO
In deze nieuwe rubriek laten wij jullie kennismaken met de medewerkers van ons restaurant. Elke week stellen we een andere medewerker aan jullie voor!

Deze week in onze rubriek; onze zelfstandig werkend kok Jeff.
Zoals gezegd is Jeff zelfstandig werkend kok en werkt alweer 1,5 jaar bij ons. Nadat hij een nieuwe uitdaging zocht in zijn vak is hij terecht gekomen bij Stoom, waar hij de mogelijkheid kreeg om te werken met mensen die zijn vak verstaan. Omdat het werk bij Stoom anders is dan anders zit Jeff hier wel op zijn plaats. Zijn favoriete gerecht is Gravad lax en hij is niet de enige uit zijn familie die heeft gewerkt op deze werkplek. Wat is Gravad lax? Wie uit zijn familie gaat hij achterna? En waarom is het werken bij Stoom anders dan anders?

Hoe ben je in Stoom terecht gekomen?
Nadat hij het niet meer zo naar zijn zin had bij zijn toenmalige werkgever zocht Jeff naar een nieuwe uitdaging. “Ik zocht een plek waar ik lekker kon koken met mensen om mij heen die mijn vak verstaan en dat is hier zeker gelukt aldus Jeff”. Nu werkt hij 1,5 jaar bij restaurant Stoom.

“Gravad lax”
Dat is het favoriete gerecht van Jeff. “Gemarineerde rauwe zalm die door het toevoegen van zout en suiker word het onttrokken aan vocht. Daardoor blijft er een heerlijk stuk zalm over. Ook is dit is een conserveer methode en dat vind ik fantastisch”. Je kan dit gerecht met van alles marineren zoals: wodka, jenever, mosterd noem het maar op. In Stoom gebruiken wij altijd dezelfde marinade omdat het van constante kwaliteit en smaak moet zijn.

Waarom vind je het leuk om bij Stoom te werken?
Het team is vooral leuk, erg leuke collega’s. Ook is het werken bij Stoom anders dan anders omdat je niet alleen à la carte gasten ontvangt maar ook theater gasten. Daar komen dan ook nog eens de catering opdrachten en buffetten en partijen bij. Leuke afwisseling! Het leukste gerecht om te maken van onze menu kaart vindt Jeff ons Stoofpotje van Wild. Waarom juist dat? “het is altijd een uitdaging om de mooie krachtige smaken erin te krijgen”

Zo opa, zo kleinzoon
Zonder dat Jeff het wist kwam hij te werken op een plek waar zijn opa vroeger ook gewerkt heeft. “Mijn moeder heeft een foto van mijn opa in huis staan, na een bezoek aan ons restaurant vond ze deze heel erg lijken op een jongeman uit de foto in onze serre. Nadat ze dit vertelde kreeg ik de desbetreffende foto mee en inderdaad! Mijn opa staat levensgroot op de muur in ons restaurant”.
Bijzonder toch dat je op dezelfde plek werkt als waar je opa werkte!? “Ja, grappig he”.

Waar kunnen wij je voor wakker maken s ’nachts?
Sundae ijsje? Haha nee grapje. Gedroogde worst. Speciale gedroogde worsten van Duijzer!

Leuke momenten
We hebben laatst voor vier veganistische gasten gekookt. Die waren heel blij. ze kwamen zelfs na werktijd nog naar ons toe, terwijl wij aan ons biertje zaten, om ons te bedanken. Dat is tof! Je denkt meestal alleen maar aan groenten bij veganistisch koken maar je kunt er heel veel leuke dingen mee doen.

Waarom moeten mensen naar Stoom komen om te eten?
Omdat ze hier heel lekker kunnen eten. Door de kwaliteit, entourage en omdat ik in de keuken sta.

Jeff heb je nog goede voornemens voor 2017?
Mijn nieuwe huis verbouwen en misschien stoppen met roken, haha.

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.