Chef kok Marcel

SAY HELLO! In deze nieuwe rubriek laten wij jullie kennismaken met de medewerkers van ons restaurant. Elke week stellen we een andere medewerker aan jullie voor!

En deze week trapt Onze Chef kok Marcel af!

Marcel is al 15 jaar aan het werk als kok van Theater de Kampanje. Opgeklommen van Leerling kok naar zelfstandig kok, sous chef en nu dus Chef kok! Zijn favoriete gerecht van de kaart is de Bouillabaisse soep! "Ik ben gek van vis" aldus Marcel.

Oud en nieuw
In de oude Kampanje was er alleen het Theaterdiner voorafgaand aan de voorstelling. Maar nu met een afzonderlijk à la carte restaurant die 6 dagen open is, is er niet alleen veel meer te doen, maar heeft hij een groter team onder zich, veel veelzijdige gerechten en is er door de open keuken veel meer contact met de gasten. Het zien binnen komen van de gasten en de gesprekken en reacties maken dat je als kok veel dichter bij de mensen komt te staan. Dit vindt hij ook meteen één van de leukste dingen! Het meest uitdagende moment van de dag is de avond, wanneer het diner start. "Dan kan ik me helemaal uitleven op de gerechten".

Favoriete gerecht
Het favoriete gerecht om te maken vindt Marcel het verrassingsmenu. Want omdat dat dus elke keer wat anders betekend is het dus elke keer een uitdaging en daarom extra leuk. Echt de fantasie van de kok op dat moment.

"Op dit moment hebben wij in Stoom sinds 3 weken een nieuw menu, hoe stellen jullie dat samen?" Het samenstellen van het menu gaat met het hele team. Ook de leerling-koks nemen daar deel aan. "Ik vind het heel belangrijk om met het hele team te evalueren en een gerecht beter te maken" Ook de leerlingen krijgen de kans om zelf menu's uit te werken. "Bijvoorbeeld ons theatermenu en de dessertkaart zijn door onze leerling-koks bedacht!"

Met mijn laatste vraag beëindigen we ons interview met Marcel.                                        Waarvoor kunnen wij je 's nachts wakker maken? Dat mag alles zijn. "uhm.. een McFlurry".

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.